Pripravujeme

Posledný mohykán

James Fenimore Cooper

Dobrodružný román z obdobia Francúzsko-Anglickej vojny.

Dobrodružná literatúra

Vyšlo

Gavalieri

Kálmán Mikszáth

Kálmán Mikszáth neprekonateľným spôsobom priblížil postavy a postavičky zo "starých časov" Uhorska. V novele Gavalieri sú to obyvatelia Šariša, ktorí napriek neradostným pomerom dokážu žiť ako skutoční páni.

Humor

Zápisky z mŕtveho domu

Fiodor Michajlovič Dostojevskij

Autobiografický román z prostredia trestaneckého tábora na Sibíri, ktorý sa venuje každodenným situáciám odsúdených. Medzi trestancami stratáva bežných zločincov, anarchistov, aj kritikov politického systému v Rusku. Každý z nich sa vyrovnáva so svojou neradostnou situáciou.

Zabudnutá klasika

Pustovníkov závet

J.B.Bohuslavský

Literárne spracovanie Legendy o svätom Svoradovi a Benediktovi.

Zabudnutá klasika

Mária Bolrijová

Július Detrich

Mladá a krásna Mária Bolrijová sa nachádza v náročnej situácii, keď aj v ťažkom období musí sama spravovať rodinnú farmu. Po návšteve záhadného maliara sa jej život a život jej blízkych dostáva do víru nečakaných okolností.

Červený boh

Jack London

Tajomný kmeň, ktorý uctieva mimozemský artefakt; nepochopený a ukrivdený génius, ktorý obráti vynálezy voči celému ľudstvu; realistický osud posledného mamuta aj neuveriteľná súťaživosť dvoch vedcov. Toto všetko sú témy fantastických poviedok Jacka Londona, ktoré prvýkrát vychádzajú v slovenskom preklade. Autor podobne ako v prípade románov Šarlátový mor, Železná päta, alebo Pred Adamom posunul hranice literatúry a dodnes je považovaný za zakladateľa niektorých inovatívnych tém v oblasti sci-fi.

Sci-fi