Vyšlo

Vraždy v hoteli Richelieu

Anita Blackmon

Tridsiate roky minulého storočia. "Stará sekera" Abigail Adamsová je staršia slečna, ktorá býva v hoteli Richelieu v menšom meste na juhu USA. Pohodlné spolunažívanie hostí a personálu naruší náhla vražda, ktorej vyšetrovanie odhalí nejedno tajomstvo obyvateľov a temnú minulosť obyvateľov. Málokto však tuší, že vražda je iba prvou z tragédií, ktoré hotel postihnú.

Detektívka

Rozprávky z ríše kráľa hôr

Viera Markovičová - Záturecká

Výber rozprávok z oblasti Tatier.

Rozprávka

Železné ruky

Július Barč – Ivan

Jediný román slovenského dramatika Júliusa Barča - Ivana o konflikte generácií a zápase o vlastný názor. Mladý študent sa stretáva s nepochopením a predsudkami, ktoré negatívne ovplyvňujú jeho život. Podarí sa mu uskutočniť svoje predstavy o živote, alebo sa podriadi tlaku okolia.

Zabudnutá klasika

Príbeh štvrtého mudrca

Autor: Henry van Dyke Ilustrácie: Eva Baloghová

Poznáte dobre príbeh o troch mudrcoch z Východu a o tom, ako putovali z ďaleka, aby položili svoje dary ku kolíske jaslí v Betleheme. No počuli ste niekedy príbeh o štvrtom mudrcovi, ktorý tiež videl vychádzať hviezdu a vydal sa za ňou, ale k malému Ježiškovi so svojimi bratmi neprišiel? Aké bolo jeho putovanie?

Oliver Twist

Charles Dickens

Román Oliver Twist opisuje ťažký život chlapca, ktorý vyrastá v sirotinci. Pred krutým zaobchádzaním a neznesiteľnými podmienkami v sirotinci uteká do Londýna...

Beletria

Detektívka Grace

E.Phillips Oppenheim

Stephen Pryde je na dne - jeho podnik skrachoval kvôli medzinárodným špekuláciám na burze cenných papierov a zdá sa, že existuje iba jedna možnosť, akou uzavrieť všetky svoje záležitosti. V tejto situácii dostáva výnimočnú ponuku od chladnej Grace Burton, majiteľky detektívnej kancelárie s neobvyklou klientelou. Kto je tajomná Grace a prečo sa rozhodla práve pre neho je iba jednou z mnohých otázok, ktoré sa objavia a dvojica sa čoskoro dostane do víru politických intríg.

Detektívka

Sváko Ragan z Brezovej III

Elo Šándor

Sváko Ragan patril medzi výnimočnú osobnosť Brezovej. Jeho príhody pri hľadaní "gšeftu", potulky po jarmokoch, kde podľa slov okolia dokázal úspešne predať snáď všetko aj vtipné a zábavné príbehy sa stali podkladom pre úspešný seriál a patria k neprekonanému pokladu slovenského ľudového humoru.

Humor

Jimov súkromný život

G. Leroux

Krátky príbeh čitateľa zavedie do obdobia prohibície v USA. Jim Clark je vzorný manžel a otec. Jeho najbližší však netušia, že je nebezpečným gangstrom, ktorý pre svojho šéfa urobí všetko. Po nevydarenej akcii však spozoruje, že sa situácia mení a okolo neho sa začnú diať podozrivé veci. Zahráva sa s ním niekto, alebo sa stáva paranoidným?

Dobrodružstvo

Na hrane zákona

E.A.Poe, A.C.Doyle, G.K.Chesterton, E.Wallace

"Je pravda, že asi kryjem zločin, ale je zároveň možné, že zachraňujem ľudskú dušu. " povedal pri jednej príležitosti Sherlock Holmes. Je pravdou, že zločin by mal byť potrestaný a zločinec mal byť odovzdaný spravodlivosti. Sú však chvíle, keď detektív prekročí morálne pravidlá, alebo zákony. Občas preto, aby zvíťazilo vyššie dobro, inokedy preto, aby naplnil svoje ambície. Výber detektívok Na hranici zákona prináša výber detektívok v ktorých vyšetrovateľ buď priamo poruší zákon, alebo nepotrestá vinníka a poruší tak morálny kódex

Detektívka

Conan

Dcéra pána mrazu

Robert Ervin Howard

Fantastický svet plný tajomných tvorov, mocných čarodejníkov a prastarých božstiev to je svet, v ktorom žije Conan - barbar, dobrodruh, bojovník, cestovateľ, pirát, ale zároveň človek s výnimočnou prirodzenou inteligenciou a takmer nepochopiteľnou odvahou.

Dobrodružstvo